luni, 4 februarie 2013

Serial - Casa minciunilor

House of lies este acel gen de serial dedicat unei profesii, asa cum Sotia perfecta este cu avocati, House cu medici, iar CSI (oricare din ele) cu politisti. Aceasta drama-comedie din 2012 este in schimb dedicat cosultantilor in management, o profesie destul de exotica pentru filme; poate si pentru publicul larg.
Serialul se inspira chiar din cartea unui consultant in management, Martin Kihn, un alb al carui alter ego televizat, Marty Kahn, este interpretat de un negru, asa cum se poate observa din afis. Probabil il recunoasteti pe actorul din rolul principal, Don Cheadle, din Crash si Hotel Rwanda, unde a avut de asemenea roluri memorabile. Echipa lui Marty este formata din alti doi barbati si o femeie, Jeannie - interpretata de Kristen Bell (a trebuit sa intru pe imdb.com ca sa imi aduc aminte de Veronica Mars). Cele doua personaje masculine sunt Clyde si Doug, respectiv un afemeiat si un geek pe care afemeiatul il invata, mai mult fara succes, sa cucereasca femei.
Marty, un tip simpatic, dar lipsit de scrupule, locuieste cu tatal sau psihoterapeut, avand si o relatie cel putin bolnavicioasa cu fosta sotie. Fiul lui Marty -  un copil de 10 ani, este nedecis in privinta sexualitatii sale, asa ca directoarea scolii lui ii suna des parintii. In fiecare episod, echipa de "rechini" rezolva problemele reale sau imaginare ale unei mari companii: ba se preface ca o ajuta sa evite falimentul, ba ca ii creste vanzarile in mod spectaculos.
De fiecare data insa, ei au parte si de mult sex. Nefiind de-a dreptul pornografic, serialul are oricum destule scene de nuditate. Desi in fiecare saptamana trupa zboara catre o locatie diferita din SUA, anumite lucruri se continua de la un episod la altul, cum ar fi teama de fuziune aka cumparare a firmei unde lucreaza sau relatia lui Marty cu o stripperita bisexuala.

Serialul este amuzant mai ales datorita momentelor in care Marty "ingheata" cadrul ca sa ne explice termenii tipici management consultancy-ului, ca de exemplu FMA: from my ass (despre cifre care nu au acoperire). Dar cu atat mai interesant este pentru corporatistii familiari cu scenele business...Puteti sa-l vizionati in Romania pe HBO in fiecare luni de la 22:55, timp de 30 de minute.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.