miercuri, 7 mai 2014

Săptămâna asta în București

Acum că nu mai plouă ca pe vremea lui Noah - eu, una, n-aveam chef de niște inundații - poate reușim să ne și plimbăm prin oraș în zilele în care vin. Vineri începe Festivalul de Film European și în weekend va avea loc ONG Fest, evenimente despre care voi scrie mai pe larg. La acesta din urmă vor fi proiectate pe 11 mai (începând cu ora 16), în Herăstrău, două documentare: On decency și The Turner Film Diaries. Ambele au fost prezentate anul trecut în cadrul One World Romania, la secțiunea ”Ura dăunează grav sănătății”. 

Un alt eveniment care are loc la sfârșitul săptămânii este Ziua Europei, pe 9 mai. Nu, n-are legătură cu alegerile europarlamentare, dar va fi ceva special. Între orele 16:00 – 19:00, bucureștenii vor fi întâmpinați în stații de metrou, de către reprezentanți ai ambasadelor statelor membre UE și ai altor instituții, cu informații despre cultura și tradițiile statelor respective. Organizatorii au pregătit pentru trecători diferite activități culturale, printre care: proiecții de film de scurt metraj, un proiect electronic ce transpune mișcările trecătorilor în pixeli, expoziții de pictură și fotografie, degustare de produse tradiționale, muzică și dansuri specifice statelor membre. Iată harta cu țările participante la acest eveniment literally underground:

Ceva complet diferit are loc la mall-ul Plaza Romania. Acolo, Bryan Berg - singurul constructor profesionist de clădiri din cărți de joc din lume și multiplu campion Guiness World  Records - va realiza cele mai  mari construcții din cărți de joc existente la noi în țară. Ateneul Român, Palatul Parlamentului și Plaza Romania sunt cele trei clădiri pe care Bryan Berg le va recrea din cărți de joc, într-un spațiu special amenajat în incinta centrului comercial. Clădirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de cărți de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă, doar măiestrie clasică și design de mare efect. Până pe 11 mai îi puteți studia tehnica în timp ce lucrează, după care puteți admira expoziția (el a sosit pe 5 mai și mâine la 11:30 a.m. va susține o conferință la Plaza). Pe 24 mai, operele sale vor fi „demolate” într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.

Sigur că se mai întâmplă multe alte lucruri interesante, de care eu nu știu, dar timpul este limitat, deci alegeți cu grijă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.